Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Taste & Beauty by Dimitra







Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, και προϊόντα ομορφιάς.
Περιγραφή
Σπιτικά γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, κεραλοιφές.
Από τα πιο παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας είναι αυτά του κουταλιού. Ζαχαρωμένα φρούτα, από τα πιο κλασικά μέχρι τα πιο περίεργα, συναντάμε σε κάθε γωνιά της Πελοποννήσου και όλης της Ελλάδας. Αποκαλούνται "κουταλιού", επειδή τα κερνούσαν μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με πολλά κουταλάκια ή σε μικρά πιατάκια κεράσματος, φυσικά με ένα μικρό κουτάλι - και αποτελούσαν πάντα χειρονομία φιλοξενίας. Εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, όπου είναι εξαιρετικά διαδεδομένα και προσφέρονται με ελληνικό καφέ ή κρύο νερό, τα γλυκά του κουταλιού συνηθίζονται και στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή αλλά και τη Ρωσία.

Οι Μαρμελάδες είναι πολτός που φτιάχνεται από το χυμό και τη σάρκα ή/και τη φλούδα φρούτων, κυρίως εσπεριδοειδών, τα οποία βράζονται με ζάχαρη και νερό ώστε να διατηρούνται σε συντήρηση. Στα ελληνικά η λέξη “μαρμελάδα” αποδίδει και τις δύο τις αγγλικές λέξεις “jam” και “marmalade” χωρίς διαχωρισμό: η πρώτη δεν περιλαμβάνει κομμάτια γλυκού ή φλούδας (και άρα έχει πιο γλυκιά γεύση), ενώ στη δεύτερη περίπτωση περιλαμβάνονται, εξισορροπώντας έτσι τη γλυκάδα της ζάχαρης.

Αγνή παραδοσιακή κεραλοιφή με κερί μέλισσας.
Βοηθά στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων όπως οι ρυτίδες, η ξηροδερμία, οι ραγάδες, η κυτταρίτιδα, τα σκασμένα χείλη, τα τραύματα, τα εγκαύματα κ.α. Mπορεί να εφαρμοστεί στο σώμα και το πρόσωπο και είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος, ακόμα και το πιο ευαίσθητο.
Το κερί μέλισσας χρησιμοποιείται ως καλλυντικό από του αρχαίους χρόνους, ενώ το ελαιόλαδο διαθέτει εξαιρετικές ιδιότητες για την υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας. Είναι πλούσιο σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από την απώλεια του νερού και αποτρέπουν την είσοδο των τοξινών. Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνες (ασκορβικό οξύ, νιασίνη, παντοθενικό οξύ, Β6, Α, Ε και Κ) θρέφει την επιδερμίδα και συμβάλλει στη διατήρηση του δέρματος σε καλή κατάσταση. Συγκεκριμένα, η βιταμίνη Ε και τα αμινοξέα που περιέχει, συμβάλλουν στη δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης και προστατεύουν από την οξείδωση, η οποία προκαλεί τη γήρανση του δέρματος. Το μέλι και η πρόπολη προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και συνίστανται σε περιπτώσεις έντονης ξηροδερμίας και δερματικών προβλημάτων όπως το έκζεμα, ο κνησμός, κ.ά.
Γενικές Πληροφορίες
Εύκολες συνταγές, προτάσεις διακόσμησης, συμβουλές ομορφιάς, tips & tricks, ιδέες. Τα πάντα για την ΓΕΥΣΗ & ΟΜΟΡΦΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου