Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014



Τι θα χρειαστούμε...
250 γρ. λαζάνια (γύρω στα 8-10 κομμάτια)
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλ. σάλτσα ντομάτας
1 φλ. κονκασέ ή 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 φλ. κεφαλοτύρι
Αλάτι και πιπέρι


Σ΄ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά, όλα μαζί. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καβουρντιστεί ο κιμάς.

Σπάμε τα λαζάνια και τα ρίχνουμε από πάνω.

Προσθέτουμε την σάλτσα, το κονκασέ, αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να φύγει το ζουμί. Τα δύο ποτήρια νερό έρχονται ακριβώς έτσι ώστε να βράσουν τα λαζάνια όσο πρέπει. Ούτε να είναι σκληρά, ούτε να λιώσουν. Παρ΄όλα αυτά την πρώτη φορά να έχετε το νου σας γιατί παίζει ρόλο και η θερμοκρασία. Ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα νεράκι.

Μόλις ρουφήξει το ζουμάκι, κατεβάζουμε το τηγάνι και καλύπτουμε την επιφάνεια με το τριμμένο κεφαλοτύρι. Κλείνουμε για δυο λεπτά το καπάκι μέχρι να λιώσει το τυρί.

έτοιμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου