ΥΛΙΚΑ
1η παρασκευή: Για χρήση σε βραστές πατάτες όπως και σε κρέατα, πουλερικά, ψάρια ψημένα στη σχάρα
- 3 κλαράκια δεντρολίβανο
- 7 - 8 κόκκους πιπεριού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ λίτρο βιολογικό ελαιόλαδο Χωριό
2η παρασκευή: Για χρήση στο να μαρινάρετε κρέας ή για να το προσθέσετε σε βραστά κρέατα, βραστές πατάτες
- 4 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλιά γαρίφαλα
- 2 ξυλάκια κανέλας
- ½ λίτρο βιολογικό ελαιόλαδο Χωριό
3η παρασκευή: Για χρήση σε ψάρια και κοτόπουλο σχάρας
- φλούδα από ένα μεγάλο λεμόνι
- 2 κλωνάρια ρίγανη
- 2 κουτ. Σούπας κόκκους πολύχρωμο πιπέρι
- ½ λίτρο βιολογικό ελαιόλαδο Χωριό
4η παρασκευή: Για χρήση σε γλυκά, κουλουράκια, κέικ και πίτες
- Φλούδα από ένα πορτοκάλι
- 10 κρυσταλάκια μαστίχα
- ½ λίτρο βιολογικό ελαιόλαδο Χωριό
|  |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1η παρασκευή
- Πλένετε τα 3 κλαράκια δεντρολίβανο και τα σκουπίζετε καλά με μια πετσέτα.
- Bάζετε προσεχτικά το δεντρολίβανο σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι και προσθέτετε τους κόκκους πιπεριού και την 1 σκελίδα σκόρδο.
- Mε τη βοήθεια ενός χωνιού, ρίχνετε μέσα ½ λίτρο βιολογικό ελαιόλαδο Χωριό.
- Kλείνετε καλά το μπουκάλι και το φυλάτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 3 - 4 εβδομάδες, ανακινώντας το ανά διαστήματα.
- Σφραγίζετε το μπουκάλι και το διατηρείτε σε σκοτεινό δροσερό
ντουλάπι για μια βδομάδα φροντίζοντας όμως να το ανακινείτε πότε- πότε.
Το αρωματικό ελαιόλαδο διατηρείται για 6 μήνες και να θυμάστε να το
ανακινείτε πολύ καλά πριν από κάθε χρήση.
2η παρασκευή
- Πλένετε τα φύλλα δάφνης και τα σκουπίζετε καλά με μια πετσέτα.
- Τα ρίχνετε σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι μαζί με 1
κουταλιά γαρίφαλα, 2 ξυλάκια κανέλας και γεμίζετε το μπουκάλι με τη
βοήθεια ενός χωνιού με ½ λίτρο βιολογικό ελαιόλαδο Χωριό.
- Kλείνετε καλά το μπουκάλι και το φυλάτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 3 - 4 εβδομάδες, ανακινώντας το ανά διαστήματα.
- Σφραγίζετε το μπουκάλι και το διατηρείτε σε σκοτεινό
δροσερό ντουλάπι για μια βδομάδα φροντίζοντας όμως να το ανακινείτε
πότε- πότε. Το αρωματικό ελαιόλαδο διατηρείται για 6 μήνες και να
θυμάστε να το ανακινείτε πολύ καλά πριν από κάθε χρήση.
3η παρασκευή
- Πλένετε πολύ καλά το λεμόνι, το στεγνώνετε και κόβετε όλη τη φλούδα του.
- Ρίχνετε τη φλούδα στο μπουκάλι, προσθέτετε την ρίγανη, τους κόκκους από το πιπέρι.
- Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός χωνιού προσθέτετε ½ λίτρο βιολογικό ελαιόλαδο Χωριό.
- Kλείνετε καλά το μπουκάλι και το φυλάτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 3 - 4 εβδομάδες, ανακινώντας το ανά διαστήματα.
- Σφραγίζετε το μπουκάλι και το διατηρείτε σε σκοτεινό δροσερό
ντουλάπι για μια βδομάδα φροντίζοντας όμως να το ανακινείτε πότε- πότε.
Το αρωματικό ελαιόλαδο διατηρείται για 6 μήνες και να θυμάστε να το
ανακινείτε πολύ καλά πριν από κάθε χρήση.
4η παρασκευή
- Βάζετε την φλούδα του πορτοκαλιού μέσα στο μπουκάλι αφού την πλύνετε και την στεγνώσετε καλά.
- Ρίχνετε την μαστίχα, και με τη βοήθεια ενός χωνιού προσθέτετε ½ λίτρο βιολογικό ελαιόλαδο Χωριό.
- Kλείνετε καλά το μπουκάλι και το φυλάτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 3 - 4 εβδομάδες, ανακινώντας το ανά διαστήματα.
- Σφραγίζετε το μπουκάλι και το διατηρείτε σε σκοτεινό δροσερό
ντουλάπι για μια βδομάδα φροντίζοντας να το ανακινείτε πότε- πότε. Το
αρωματικό ελαιόλαδο διατηρείται για 4 μήνες και να θυμάστε να το
ανακινείτε πολύ καλά πριν από κάθε χρήση.
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου