Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Σπιτικα λικερ

Λικέρ Μανταρίνι
Σε ένα βάζο τοποθετώ φλούδες από 12 μανταρίνια, 1 μπουκάλι βότκα, 1 φλυτζάνι του καφέ οινόπνευμα καθαρό και 2 ολόκληρα μανταρίνια, χαραγμένα στα 4. Κλείνω το βάζο και αφήνω το μείγμα σε εξωτερικό χώρο με φυσικό φωτισμό για 20 μέρες. Κατόπιν σουρώνω το υγρό από τα στερεά υλικά του. Δένω σε κατσαρόλα 2 κούπες ζάχαρη με 1 κούπα νερό και αυτό το σιρόπι το ενώνω με το υγρό που έχω σουρώσει. Το ποτό μας είναι έτοιμο.
 
Λικέρ Βύσσινο
Σε ένα βάζο τοποθετώ 1/2 κιλό άγριο βύσσινο, 1/2 κιλό ζάχαρη, 1/2 κιλό κονιάκ, 1 ξύλο κανέλλας, 3-4 γαρύφαλλα ολόκληρα, 4 κόκκους πιπέρι μαύρο. Σφραγίζω το βάζο και το αφήνω μέχρι το χειμώνα. Κατόπιν σουρώνω από τα στερεά υλικά και το ποτό μας είναι έτοιμο.
 
Λικέρ Καρύδι
Σε ένα βάζο τοποθετώ 4 καρύδια πράσινα κομμένα σε 4 φέτες, 1 κιλό κονιάκ, 1 κιλό ζάχαρη, 3-4 γαρύφαλλα και 1 ξύλο κανέλλα. Αφήνω για 2 μήνες, σουρώνω και το ποτό είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου