Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Λικέρ Τριαντάφυλλο & Λικέρ βερίκοκο

Λικέρ Τριαντάφυλλο
 
300γρ.ροδοπέταλα από τριαντάφυλλα
1 κιλό κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη
Πλένετε προσεκτικά τα ροδοπέταλα για να μην τα διαλύσετε και τα αφήνετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά. Μετά τα τρίβετε μαζί με την ζάχαρη για να γίνουν μίγμα και τα βάζετε όλα μαζί σε ένα βάζο και προσθέτετε το κονιάκ. Το κλείνετε καλά και το αφήνετε σε δροσερό μέρος περίπου 90 μέρες. Μετά το στραγγίζετε και το βάζετε σε μπουκάλι.


Λικέρ βερίκοκο
 
150 κουκούτσια από βερίκοκα
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο κονιάκ
Σπάστε τα κουκούτσια και πάρτε τα μικρά αμύγδαλα που έχουν μέσα και βάλτε τα σε ένα βάζο με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Ανακαινίστε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήστε το 60 μέρες περίπου σε μέρος που να το βλέπει ο ήλιος. Μετά στραγγίξετε το και βάλτε το σε μπουκάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου