Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Λικέρ μαστίχα ή βανίλια


1κιλό ζάχαρη
500
ml νερό
1κ.γλ. ξινό
1κ.γλ. μαστίχα Χίου
2 μασούρια βανίλια
1φλ.καφέ κονιάκ ή τσίπουρο
Βράζετε σε βαθιά κατσαρόλα νερό και ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα ξύλινη, μόλις κοχλάσει ρίχνετε το ξινό και αφού βράσει 20 λεπτά το βγάζετε. Το αφήνετε κάπου να κρυώσει και όταν θα είναι χλιαρό ρίχτετε μέσα την μαστίχα αφού την κοπανίσετε να γίνει ψιλή ή την βανίλια. Όταν κρυώσει τελείως προσθέτετε το κονιάκ ή το τσίπουρο. Το βάζετε σε μπουκάλι και το κλείνετε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου